dsdsd

BREZPLAČNA dostava po vsej Sloveniji

Kdo smo?

Družina Jazbec se je s čevljarstvom ukvarjala že pred drugo svetovno vojno in tako danes s tradicijo nadaljuje že tretja generacija. Prva, še predvojna delavnica, je bila v Tržiču. Delovanje te, že precej dobro opremljene proizvodnje s kar nekaj zaposlenimi, so prekinili nacionalizacijski postopki po vojni, zaradi katerih je večina družinskih podjetij ostala brez strojne opreme, materiala in delavcev.
Zgodovina Pavel Jazbec

Ker pa je bila v Tržiču čevljarska tradicija, je znanje izdelovanja obutve ostalo med ljudmi. Dokaj kmalu so se v hišah po Tržiču začele zaganjati enostavne proizvodnje. Izdelava obutve je potekala povsem ročno in ni bilo potrebnega drugega razen materiala, znanja in ročnega orodja.

V veliki družini Jazbec se je vse vrtelo okrog čevljev. Tako so se v družini nekateri ukvarjali z izdelavo, drugi pa tudi že s prodajo obutve na trgu bivše Jugoslavije.

Sprva se je obutev izdelovala enostavno, ročno, z orodji. Kasneje se je v proizvodnje vpeljevalo stroje, zmogljivosti so se večale in obutev se je prodajala po trgovinah celotne Jugoslavije.

Po slovenski osamosvojitvi je Pavel Jazbec vpeljal proizvodnjo linijo za izdelovanje direktno brizgane obutve s poliuretanskim podplatom. Tovrstna obutev je izredno udobna, lahka in mehka. Vse od takrat so vsi izdelki podjetja narejeni po tej tehnologiji.

Izdelki blagovne znamke JAZBEC PAVEL so izdelani iz kvalitetnih materialov in uporabniku zagotavljajo edinstveno izkušnjo udobja.